Historiaa vuodesta 1966

Jukka ja Sinikka Mäkilä aloittivat leipomotoiminnan omakotitalonsa alakerrassa Toejoella 22.11.1966. Jo silloin toiminta-ajatus oli asiakkaiden palveleminen täyttämällä heidän tarpeensa ja toiveensa leipomotoimintaan liittyvissä asioissa.

Ensin myytiin suoraan autosta

Yrittäjäparin lisäksi leipomossa oli kolme työntekijää. Tuotteet tehtiin lähes kokonaan käsityönä. Ruoka- ja kahvileipiä myytiin suoraan autosta, mutta leipomo sai nopeasti vakioasiakkaita, joille tuotteet toimitettiin tilausten mukaan.

Uusiin tiloihin

Tuotantotiloja ja toimintaa laajennettiin pariin otteeseen 1970-luvulla. Myynnin kasvu lisäsi henkilökunnan määrän kahteentoista. 1980-luvun puolivälissä myös pojat Jari ja Wili tulivat mukaan toimintaan.

1988 leipomo osti Martan Leipomon tuotantotilat Ulasoorista ja siirsi koko toimintansa niiden nykyaikaisempiin tiloihin. Leipomo työllisti jo yli 20 henkilöä ja tuotevalikoima sisälsi myös konditoriatuotteet ja einekset. 1991 pojat ottivat yrityksen hoitaakseen sukupolvenvaihdoksen yhteydessä.

Kaksi konditoria-kahvilaa Porissa

Mäkilän ensimmäinen konditorian perustaminen Antinkadulle tuli ajankohtaiseksi vuonna 1992, kun Impi Helmisen leipomo lopetti toimintansa. Tämän avulla Jari ja Wili saivat luotua kahvilakulttuurin kehittymisen myötä asiakkailleen taattua laatua keskustan tuntumassa. Jari ja Wili ottivat myös Helmisen leipomotoiminnan hoitaakseen alkuperäisillä resepteillä ja osittain samalla henkilökunnalla, Ulasoorissa.

Matka jatkuu

Tänään Mäkilän leipomo työllistää noin kaksikymmentä henkilöä ja vahvistaa edelleen asemaansa Porin johtavana konditorialiikkeenä. Leipomolla on Ulasoorissa tuotantotiloja 1400 neliötä. Tuotteita myydään omien konditoria-kahviloiden lisäksi suurimmassa osassa Porin talousalueen päivittäistavarakaupoista ja monissa kahviloissa ja henkilöstöravintoloissa. Mäkilän Leipomo seuraa tuotekehitystyössään kulutustottumusten trendejä ja muutoksia tarjoten asiakkailleen leipomoperinteitä kunnioittaen valmistettuja ajankohtaisia tuotteita.